19 januari 2009

Chokladkoppen

Stortorget i Gamla Stan, måndag eftermiddag.

Sällskap: Fia
Förtäring: En laktosfri latte. De hade inte sojamjölk. Den var ganska god. Men jag hade fantiserat om en sojalatte innan så jag blev lite besviken. Den servrades i något som mer liknande en soppskål, det var väldigt mycket. Jag blev lite stressad att jag inte skulle hinna dricka upp den innan det blev kallt. Men jag hann precis.
Musik: Bra. Sånt jag känner igen, gammalt och nytt, en bra blandning.
Inredning: Typ 1600-tal med inslag av 1800-tal och nutid. Valvet är från 1600-talet som många andra källarvalv i Gamla Stan. Stilen på stolar och bord är en salig blandning och ger charm åt stället. Väggarna är sten. Stencoolt.
Atmosfär: Mörk och mjuk. Avslappnande. Sitter man i källaren är man verkligen där och ingen annanstans, eftersom man inte ser ut.
Toalett: Den var avstängd när jag skulle gå dit. Det var ju tråkigt.
Personal: Trevlig. Vi fick två kronors rabatt för de tog inte kort och det visste inte vi, så hon nöjde sig med det vi lyckades skramla ihop.
Övrigt: Alltså, de tar inte kort, så kom ihåg kontanterna.
När man kommer dit får man en liten meny att beställa fika ifrån, sen kommer de och tar upp beställningen vid bordet och man blir serverad fika och en lite fin nota. Det kändes trevligt, och lite lyxigt. Trapporna ner till källaren var smala, branta och läskiga. Stället är med andra ord mycket ohandikappvänligt.
Jag gillade det ändå.

Inga kommentarer: