10 maj 2007

Åldern spelar ingen roll

Jag har varit i Paris med min kör under helgen och kunde då konstatera ovanstående. Detta kan man råka ut för:

Körldedaren: Kan ni två byta plats?
(Alla står kvar)
-Ja, Kalle och Georg*, byt plats med varandra.
(En av dem står kvar, en försöker byta plats med en trejde som inte ens blivit tillbedd)
-Nej. Du står kvar där. Kalle går dit och Georg går dit. (Körledare en aning irriterad, håller det skickligt inom sig, öviga kören inte lika tillmötesgående, suckar, kommentarer, tänker säkert en massa onda tankar).

Under ovanstående beskrivna händelseförlopp insåg jag att åldern har verkligen ingen betydelse. Precis samma sak kan hända i en grupp barn på sju år, ett gäng 15-åringar, en klass på högkolan, på PRO´s årsmöte... var som helst!
Och det finns alltid alla slags människor.

NollkollNiklas:
Vet inte var han är på väg, varför eller hur. Bör ha ett extra öga på sig för att inte försvinna från gruppen.

StenkollSara:
Vet exakt när vad händer och vem som gjorde vad när. Har inte överseende för NollkollNiklas och kan bli elak om han frågar något.

VallarVera:
Går sist och ser till att alla är med. Har lika bra koll som StenkollSara med basunerar inte ut detta på samma sätt. Berättar tålmodigt för dem som behöver veta. Ett osvikligt stöd för NollkollNiklas.

KritiserarKatarina:
Ser fel hos alla hon möter. Noterar snabbt minsta lilla illvilja eller osäkerhet hos andra. "Han verkade inte gilla att..." Delger detta gärna till vissa utvalda i gruppen. Tycker att StenkollSara tar liiite för mycket plats.

BeskedligaBianca:
Håller sig i bakgrunden, tänker mycket men säger lite. Har ofta ganska bra koll, men låter andra styra över gruppen. Kan bli irriterad både på NollkollNiklas och StenkollSara, men försöker bita ihop.

*Namnen är fingerade, det finns inge Kalle eller Georg i kören.

Inga kommentarer: